Orzotto met witte asperges

Orzotto met witte asperges

Van de week hebben wij iets ongelooflijk lekkers gegeten! Omdat ik iets anders wou met mijn asperges besloot ik er rissoto mee te maken… Blond als ik ben, was ik vergeten te checken of ik nog wel rissotorijst in huis had… niet dus! Wel vond ik nog een pak orzo pasta, ooit gescoord in een duitse supermarkt. Orzo had ik in griekenland regelmatig gegeten en dat vond ik lekker. Na enig puzzelen kwam ik dus op orzotto 🙂 Lief vond het heerlijk en vergat spontaan dat ie op dieet is 😉

DSC_2432a

Wat heb je nodig:

 • 8 asperges geschild, door midden gesneden en de onderkant in stukken van 2 cm, de kopjes houden we mooi heel
 • 200 gram orzo (deze pasta is bij de turkse super goed verkrijgbaar)
 • 1 klein uitje
 • 1 flinke teen knoflook
 • 500 ml bouillon
 • glas droge witte wijn
 • 2 eitjes
 • 1 eetlepel boter
 • 50 gram geraspte pittige kaas
 • een pan water met een snuf zout en een scheut azijn voor het pocheren van je eitjes
 • peper uit de molen

Hoe maak je het?

Ik ben begonnen met het koken van de asperges, aan de kook brengen in weinig water met wat zout, 5 minuutjes koken en afgieten in een vergiet.

Daarna heb ik water aan de kook gebracht met zout en azijn. De eitjes pocheer je een voor een. Je doet dit makkelijk door je eitje in een schaaltje te breken, met een lepel een grote draaikolk in je zacht kokende water te maken, en in die draaikolk laat je je eitje glijden. Laat 3 minuutjes zachtjes koken. Dit doe je ook met je volgende eitje, de eitjes kan je warm houden in een bakje warm water.

Voor de orzotto smelt je in een ruime kookpan de boter, waarin je de fijngesneden ui en knoflook even aanfruit, let op dat het niet bruin word. Nu voeg je de orzo toe plus het glas witte wijn en de bouillon. Laat dit aan de kook komen en zet het vuur laag, laat met het deksel op de pan zachtjes koken tot het gaar is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren, daarna roer je de geraspte kaas en de kleinere stukken asperge er door heen. Maak nog even op smaak met een draai aan de pepermolen.

Ik heb de kopjes van de asperges nog even snel bruin gebakken in een koekenpan, dit verandert de smaak enorm (ik vond het lekker) maar je hoeft dit natuurlijk niet te doen.

Schep de orzotto in 2 mooie soepborden, verdeel de aspergekopjes er over en top af met een lekker zacht gepocheerd eitje.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: