thaise kippensoep

thaise kippensoep

Vandaag heb ik zo’n lekker soepje voor jullie! Thaise kippensoep, ik ben echt dol op soep en kan het eigenlijk de hele dag wel eten als ik heel eerlijk ben 😉 Deze is ook echt een droom, heerlijk fris, zoet en zoutig met een stevige kick van rode peper en zalig zachte stukken kip. Als ik dit in mijn kommetje krijg, kan mijn dag niet meer stuk!

DSC_2137

Wat heb je nodig:

 • 1 liter kippenbouillon
 • 400 ml volle kokosmelk
 • sap van 1 limoen
 • 250 gram kipfilet
 • 1 spaanse peper in dunne ringen
 • 100 gram shiitake paddenstoelen
 • 4 handjes tauge
 • 2 stengels citroengras
 • 4 cm geschilde gember in plakjes
 • 3 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
 • 3 eetlepels thaise vissaus

Hoe maak je het?

Ook dit is weer een redelijk makkelijk en snel receptje, lekker voor bij de lunch of makkelijke avondmaaltijd (serveer er dan een broodje of een salade bij)

Neem een ruime pan en giet daarin je kippenbouillon, doe daar de plakjes gember bij in en de stengels citroengras die je eerst even doormidden snijdt en flink kneust met een groot mes (geef ze er stevig van langs 😉 ) Laat dit aan de kook komen.

Zodra het kookt kan de kokosmelk erbij, samen met de rode peper en de in stukjes gesneden kip. Laat het zachtjes doorkoken tot de kip gaar is. Nu mag je de tauge en de in reepjes gesneden paddenstoelen erbij doen. Breng de soep op smaak met de suiker, het limoensap en de thaise vissaus.

Voor het serveren kan je de citroengras en de gember er nog uitvissen maar je kan het ook ieder uit zijn eigen schaaltje laten vissen 😉 Het is in ieder geval niet verstandig deze dingen op te eten 😛 Dit receptje is voldoende voor 4 personen.

PS: Als je de soep wat dun vind kan je het binden met wat maïzena, ik vind dat wel altijd fijn.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: