kip vanavond (mijn versie van de pot)

kip vanavond (mijn versie van de pot)

Iedereen gebruikt ze wel eens, de potten ‘chicken tonight’ maar wisten jullie al dat je dit heel makkelijk zelf kan maken? Als je het zelf maakt weet je wat je eet en het is zeker net zo lekker en makkelijk! Daarom mijn eigen versie van de bekende pot zoetzure saus met ananas, die ook binnen een half uurtje op tafel staat 🙂

dsc_2132a

Wat heb je nodig:

 • 400 gram kipfilet
 • trio paprika
 • 2 grote uien
 • 3 tenen knoflook
 • blik ananas op sap (400 gram)
 • blikje tomatenpuree
 • 50 ml ketjap (zoute)
 • 100 ml water
 • 3 eetlepels gembersiroop
 • wat sambal
 • Maizena of allesbinder
 • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Zorg dat je alles gesneden klaar hebt staan zo kan je lekker doorwerken. Als alles eenmaal in de pan zit hoef je alleen nog maar rijst te koken 😉 Snij dus de ui in niet te fijne stukken, je wil het nog wel herkenbaar houden. Zet dit vast klaar in een schaaltje. Doe dit ook met de paprika en de kip.

Doe wat olie in een ruime braadpan of wok en pers daar de knoflook in. Zet het vuur aan en bak eerst de uien flink aan, als die bruin beginnen te kleuren mag de kip erbij. Flink omscheppen en bruin laten kleuren voordat de paprika erbij gaat.De sambal mag er nu ook bij.

Zodra je de paprika in de pan hebt doe je ook de tomatenpuree erbij, dit moet namelijk heel even meebakken om het zuur te laten verdwijnen. Blus de hele handel af met het sap van de ananas, de ketjap, de gembersiroop en het water en laat heel even pruttelen. In de tijd dat dit staat te koken kan je mooi rijst koken. Wil je nou geen gembersiroop gebruiken vanwege de suiker, rasp dan een stukje verse geschilde gember van ongeveer een centimeter en bak dit even mee met de kip. Ik vind gember echt een onmisbaar smaakje in dit gerecht.

Snij als je rijst klaar is en droog staat te stomen de ananas in stukjes en doe bij de kip met groenten. Bind je saus met maizena of allesbinder en proef of je het zout genoeg vind. Vind je het niet zout genoeg , geef dan nog even een draai aan de zoutmolen.

Natuurlijk kan je als extra groenten nog tauge, babymais of bamboescheuten toevoegen, champignons zou ik zelf niet doen 😉 Champignons vind ik namelijk echt heel vies met zoetzure sausjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: