Wentelteefjes met aardbeiroom

Wentelteefjes met aardbeiroom

Lekker he, die zaterdagen dag je wat meer tijd hebt om een uitgebreid ontbijtje te maken? Hier is zaterdag de dag dat we restjes oud brood op maken 😉 Wentelteefjes dus. Ik had ook nog een restje slagroom en een berg aardbeitjes en zo kwam dit ontbijtje snel op tafel. Natuurlijk kan je dit iets verantwoorder maken door in plaats van slagroom, griekse yoghurt te gebruiken….. maar daar had ik nu net geen restje van 😛

DSC_1823a

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 sneetjes oud brood ( in dit geval heb ik waldkorn gebruikt)
  • 2 eitjes (s)
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • aardbeien (half pond ongeveer
  • klontje boter om in te bakken

Hoe maak je het?

Ik heb een handje aardbeien zonder kroontje in de blender gemikt met de vanillesuiker en de slagroom, dit heb ik laten draaien tot het redelijk stijf was.

Leg nu de boterhammen in een schaaltje met hoge randjes. Klop de melk met de eitjes door elkaar en giet over de boterhammen. Laat de bammetje even lekker weken in de melk.

Nu zet je een koekenpan op laag vuur, laat de boter er in smelten en leg er 2 goed natte boterhammen in. Laat aan beide kanten bruin bakken, leg op een bord en bak de andere 2 boterhammen op dezelfde manier.

Voor het serveren schep je een flinke schep van de aardbeiroom op je wentelteefjes en maak je het af met nog wat lekkere verse aardbeitjes. Om je vingers bij op te eten!

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: