Notengranola met vanille

Notengranola met vanille

Het ontbijt blijft hier toch een van de favoriete momenten van de dag. Lekker rustig opstarten met een zoet, verantwoord ontbijtje. Ik heb altijd een grote pot granola op voorraad. Granola is zo gemaakt, blijft lang goed en is superlekker. Deze keer een zoete variant met noten en vanille. Alles om ’the Mr’ te plezieren tijdens de’grote kookloze periode’ van Bonsje 😉

DSC_1008a

Wat heb je nodig:

  • 150 gram havermout
  • 50 gram boekwijtvlokken
  • 100 gram speltvlokken
  • 100 gram pitten en zaden (ik had zonnebloempitten, lijnzaad en pompoenpitten)
  • 75 gram gemengde noten
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 grote theelepel vanillepoeder of het merg uit 1 vanillestokje
  • 1 theelepel amandelaroma
  • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 50 ml water

Dit lijkt een hele waslijst aan spullen maar natuurlijk kan je ook variëren met de ingrediënten. Als je alleen havermout wil gebruiken is dat ook helemaal prima!

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar in een ruime kom. Doe deze massa nu over op een ovenplaat, spreid goed uit. Bak het in de hete oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Wel af en toe even omscheppen tijdens het bakken, anders is de bovenkant zwart en de onderkant nog wit 😉

Als de granola is afgekoeld, doe je het in een grote goed afsluitbare pot zodat je het een paar weken kan bewaren.(als het zolang blijft staan)

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: