Plukbrood voor op feestjes of bij de borrel.

Plukbrood voor op feestjes of bij de borrel.

Of je in dit geval echt van een recept mag spreken weet ik eigenlijk niet πŸ™‚ Wat ik wel weet, is dat dit plukbrood een ontzettend groot succes was tijdens de laatste familiebarbecue! We hadden het brood een levensverwachting gegeven van 2 minuten….dat heeft hij niet gehaald πŸ˜› (wij lusten echt graag wat πŸ˜‰ ) Binnen no time was het lekkers al smakkend in 10 gulzige monden verdwenen. Gelukkig was het een ‘Amerikaanse fuif’ dus was er dankzij de zusjes van den Berg weer veel te veel eten, anders had ik wel tien van deze broodjes mee mogen nemen πŸ˜‰

Wat heb je nodig:

  • een groot afbakbrood als een focaccia of ‘passie en liefde’ afbakbrood van ah
  • kruidenboter
  • plakjes jonge kaas
  • plakjes chorizo
  • plakjes rauwe ham
  • bol mozarella

12891585_1196044560406865_5139906359856822_o

Hoe maak je het?

Haal het brood uit de verpakking en snij er een ruitjespatroon in. Let op dat je het niet in blokjes snijdt, dus niet helemaal door.

Leg het nu vast op een royaal stuk aluminiumfolie, hier bak je het straks in af en als het gevuld is is het niet meer over te hevelen ;).

Snij de plakjes jonge kaas in reepjes en druk deze reepjes in de lengte tussen de sneetjes in het brood. De sneetjes die hier dwars op staan doe je klontjes kruidenboter in. Dit is een beetje proppen en klieren maar het hoeft niet mooi te zijn πŸ˜› het is straks echt superlekker en dus alle moeite waard! Prop nu her en der in de kiertjes en sneetjes plukjes ham en chorizo, druk maar lekker vol dat brood. Als het brood wat uit elkaar scheurt…. maakt niet uit! gewoon weer tegen elkaar aandrukken. Verdeel als laatste de mozarella over het brood, je kan dit doen door het in plakken te snijden maar ik heb er gewoon plukken vanaf gescheurd.

Nu pak je het brood stevig in in aluminiumfolie, dit is even een klusje omdat het brood zwaar is maar het gaat je lukken πŸ˜‰ Bak het brood in de oven op 200 graden voor 12 a 13 minuten in de aluminiumfolie af. Het is ook spectaculair leuk om het hele pakket op de barbecue af te bakken, voor de stoere mannen onder ons πŸ˜‰

Serveer op een mooie plank of een mooi bord, maak het aluminiumfolie open en vouw terug. Geniet van het aanzicht als de hongerige meute zich al plukkend op het brood stort πŸ˜› Zorg dat je zelf ook een hap krijgt…….

Dit is een plukbrood omdat je echt niet de moeite hoeft te nemen om het te snijden, je plukt er gewoon lekker met de hand een stuk af.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: