Chocolade taart met frambozenmascarpone.

Chocolade taart met frambozenmascarpone.

Mijn eigen verjaardag, 18 februari. Wat had ik een mooie, maar vooral lekkere taart! Ik was (ben) er zo trots op 🙂 Ik had geen recept maar wist wel hoe mijn taart er uit moest zien. Met wat ik nog in huis had heb ik de taart in elkaar gedraaid. Hij was veel te groot, veel te lekker en heel erg machtig. Ik heb dus nog 2 ochtenden met taart ontbeten (wat een straf 😛 ). Het recept deel ik graag met jullie. Het is een super meisjesachtige taart, net als ik dus ;).

12715266_1162843930393595_8247820527995323540_n

Wat heb je nodig:

voor de chocoladebiscuit

 • 4 grote eieren (leg ze even in warm water)
 • 125 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 20 gram maizena
 • 2 eetlepels cacoa
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snufje zout

voor de frambozenmascarpone

 • 250 gram mascarpone
 • 1 bakje frambozen (of een doosje ontdooide diepvriesframbozen)
 • 100 gram poedersuiker
 • sap van 1 citroen

voor de topping van witte chocola

 • 200 gram witte chocola
 • 100 ml slagroom

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 150 graden (hetelucht) en maak een springvorm klaar (invetten en bakpapier)

Klop voor de biscuit de eieren met de suiker in 10 minuten tot een luchtige bijna witte massa. Doordat je eieren in warm water hebben gelegen, word het luchtiger). Zeef nu de bloem, de maizena, de cacao met het bakpoeder en het zout door elkaar. Spatel dit voorzichtig door de opgeklopte eieren  (ik doe elke keer een klein beetje toevoegen, als ik het er in een keer opgooi zakt alles in en krijg ik het niet mooi gemengd) tot je een mooi luchtig beslag hebt. Doe het over in de springvorm, en bak in ongeveer 35 minuten gaar in het midden van de oven. Het biscuit is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt. Ik had in dit geval een hoge springvorm van 18 centimeter doorsnee. De biscuit moest daardoor iets langer in de oven.

Laat het biscuit op een rooster afkoelen.

Klop voor de Frambozenmascarpone alle ingrediënten op hoge snelheid met de mixer, luchtig en stevig. Nu snij je de biscuit in plakken. Mij lukte het door de hoogte om er 4 lagen van te maken, maar hij word natuurlijk niet altijd zo hoog ;). verdeel de mascarpone voor de hoeveelheid lagen die je hebt, en smeer bovenop elke laag biscuit (behalve de bovenkant) een flinke laag marcarpone. Dit hoeft echt niet netjes te gebeuren, het ziet er juist mooi uit als het een beetje slordig is. Dek alles af met je laatste plak biscuit.

Nu maak je de topping door de witte chocola met de slagroom te smelten. Dit laat je weer afkoelen zodat het dik word, zo dik als nutella zeg maar 🙂 Deze ganache smeer je in grote hopen met een lepel over de bovenkant, zorg dat het er een klein beetje afloopt. Dat staat leuk 😉

De Mascarponevulling blijft wel 2 dagen mooi stevig in de koelkast en geeft een heerlijk fris contrast met het zoet van de chocolade.

Ik hoop dat jullie deze taart ook eens maken want hij is echt the bomb!

Ik vind het ook leuk als jullie je creaties van mijn recepten delen op instagram. Gebruik dan de hashtag #bonsjeskeukenavonturen dan zie ik alles voorbij komen 🙂

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: