Bananenbrood ontbijtmuffins met ricotta en blauwe bessen.

Bananenbrood ontbijtmuffins met ricotta en blauwe bessen.

Dit is echt zo ontzettend lekker! Ontbijten met een muffin 🙂 Fris door de ricotta en de blauwe bessen, zoet door banaan en kokosbloesemsuiker. En bovenop dat alles….gezond door volkoren speltmeel! Ze zijn niet moeilijk te maken en vriezen goed in, makkelijk voor een ontbijtje to go. Maak op zondag een hele berg, dan heb je voor de hele week genoeg :). Of je eet ze natuurlijk op zondagmiddag allemaal op 😉

DSC_0923a

Wat heb je nodig:

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram ricotta
  • 3 hele rijpe bananen
  • 3 grote eieren
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • een kopje blauwe bessen
  • 2 theelepels vanille-extract
  • grote theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Hoe maak je het?

Begin met je oven voor te verwarmen op 150 graden hetelucht.

Meng in een foodprocessor alle ingrediënten behalve de blauwe bessen, tot een glad cakebeslag. Meng daarna de blauwe bessen snel met een spatel door het beslag. Heb je nou geen foodprocessor? Prak dan eerst de bananen en mix met de ricotta en de eieren glad, voordat je de rest toevoegt.

Doe het beslag in een ingevette muffinvorm. Ikzelf gebruik een siliconenvorm voor 12 muffins (ik laat de papiertjes hier meestal achterwege) Bak de muffins op in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. De muffins zijn klaar als een prikker er schoon en droog uitkomt. Laat de muffins in de oven afkoelen met de ovendeur half open. Daarna kan je ze moeiteloos uit de vorm halen.

Vries apart in voor een paar makkelijke dagen of geniet er met het hele gezin van bij het ontbijt 🙂

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: