Chinese koolsalade met oosterse dressing

Chinese koolsalade met oosterse dressing

Als je op de makkelijke gezonde toer wil, maar toch eens iets anders lees dan vooral door 🙂 Deze salade is zo makkelijk klaar te maken! Een kleuter kan je nog helpen 😉 (kan jij mooi koffie blijven drinken met vriendinnen) Binnen een half uur iets gezonds en bijzonders op tafel, wie wil dat nou niet?! Frisse knapperige chinese kool met een heerlijke dressing. Geen hogere wetenschap, je hoeft niks te kunnen en je hebt niks geks nodig. Top vind ik het 🙂

DSC_0812a

Wat heb je nodig:

  • een halve chinese kool
  • een zoete rode paprika
  • 2 schijven ananas
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn (kan je dit niet vinden neem dan wittewijnazijn)
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • theelepeltje sambal
  • theelepel sesamolie (niet vervangen door iets anders, dat smaakt echt niet hetzelfde 😉 )

Hoe maak je het?

Snij de chinese kool zo fijn als je kan en doe in je saladeschaal. Nu snij je de paprika en de ananas in kleine stukjes. Doe dit bij de kool en hussel even goed door elkaar.

Nu meng je alle ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje door elkaar. Meng door de groenten en laat een half uurtje staan. Zout en peper doen we niet extra erbij want dat zit natuurlijk al in de ketjap en de sambal 😛

Deze salade is ook lekker bij de ketjapkip met kokosrijst of gewoon bij een hollandse gehaktbal als je niet moeilijk wil doen 😉 Wij hebben het gegeten met de restjes van de picanha 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: