Volkoren pannenkoek met caramelbanaantjes

Volkoren pannenkoek met caramelbanaantjes

Vandaag 18 maart schijnt het nationale pannenkoekdag te zijn 🙂 Mijn tijdlijn op Facebook loopt over met pannenkoekrecepten. Nu kan ik als beginnend Foodblogster natuurlijk niet achterblijven 😉 Vandaag het favoriete ontbijtje van Kayleigh. Het beleg varieert natuurlijk per keer, maar de basis is meestal hetzelfde: boekweit, havermout, en volkorenmeel. Ik gebruik deze granen vanwege de hoge voedingswaarde. Mijn puberkind zegt namelijk geen brood te lusten 😉 Brood word dan al snel vervangen door snaaigoed. Een puber in de groei heeft daar natuurlijk niet genoeg aan. Daarom hebben wij samen wat gezondere opties voor brood bedacht die zij wel lekker vind. Dus Kay… vandaag het pannenkoek recept online voor jou!

DSC_0840a

Wat heb je nodig:

voor de pannenkoeken (4 stuks)

  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout
  • 50 gram volkorenmeel
  • 300 ml melk of karnemelk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • snuf kaneel
  • olie of boter om in te bakken

voor de caramelbanaantjes

  • 2 redelijk groene bananen
  • 20 gram echte boter
  • 4 eetlepels honing

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag en laat een kwartiertje staan. Doordat je het even laat staan krijgt je meel goed de tijd om het vocht op te nemen en breken je pannenkoeken niet in stukken (hè Kay 😉 )

Bak op halfhoog vuur in een licht ingevette koekenpan 4 mooie pannenkoekjes van dit beslag. Hou ze na het bakken warm in de oven.

Nu veeg je de koekenpan even goed schoon met een stukje keukenpapier (waarom 2 pannen vies maken joh 😉 ) Snij je bananen in mooie plakjes. Laat op laag vuur de boter smelten en bak de banaanplakjes lichtbruin (hussel de pan om ze aan beide kanten te bakken). Giet nu de honing erbij en laat dit heel even warm worden, terwijl je de banaanplakjes erdoorheen husselt.

Leg de pannenkoek op een bord en serveer met de caramelbanaantjes. Dit voelt en eet als een heerlijk zondig ontbijtje, en dat terwijl je eigenlijk best gezond bezig bent. Kan het nog mooier? 😉

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: