KITKAT VERJAARDAGSTAART

KITKAT VERJAARDAGSTAART

Jullie hebben hem vast al wel voorbij zien komen op pinterest, facebook en andere social media. De beroemde ‘kitkat taart’. Mijn middelste stiefdochter Dayenne heeft er vanaf haar negende verjaardag over gepraat 😀 . Dayenne is een echte levensgenieter. Ze kan eten enorm waarderen en wil altijd graag koken en meehelpen (ik heb ook een enorm zacht plekje voor haar). Het was dus niet heel ingewikkeld wat de taart voor haar tiende verjaardag moest zijn 😉 Die taart met al die chocolaatjes Bonnie….ooooooh die wil ik zo graag! (twaalf maanden lang 😉 ). Zelden heb ik een kind zo gelukkig gezien met een taart!

1476143_1143204212357567_7802282325968082993_n

De zo enorm gewenste taart.

Ik heb flink gegoogled naar recepten en vond heel veel Nutella, dit leek mij een beetje kleverig. Vandaar dat ik heb besloten hem met Merengue botercreme te vullen.

Wat heb je nodig:

Voor de biscuit

 • 4 grote eieren
 • 125 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 20 gram maizena
 • 2 eetlepels cacao
 • 1 theelepel bakpoeder (zo weet ik in ieder geval zeker dat het niet inzakt)
 • snufje zout

voor de merengue botercreme

 • 3 eiwitten
 • 160 gram suiker
 • 250 gram boter
 • 100 gram donkere chocolade (gesmolten en op kamertemperatuur)

voor de afwerking

 • heel erg veel kitkat! (ik kon met 5 pakjes net mijn taart van 20 cm beplakken)
 • m&m’s, maltezers of smarties….of alles tegelijk
 • een mooi lint

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 150 graden (hetelucht) en maak een springvorm klaar (invetten en bakpapier)

Klop voor de biscuit de eieren met de suiker in 10 minuten tot een luchtige bijna witte massa. Zeef nu de bloem, de maizena, de cacao met het bakpoeder en het zout door elkaar. Spatel dit voorzichtig door de opgeklopte eieren  (ik doe elke keer een klein beetje toevoegen, als ik het er in een keer opgooi zakt alles in en krijg ik het niet mooi gemengd) tot je een mooi luchtig beslag hebt. Doe het over in de springvorm, en bak in ongeveer 35 minuten gaar in het midden van de oven. Het biscuit is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt.

Laat het biscuit op een rooster afkoelen.

Voor de merengue botercreme doe je in een vetvrije schaal 3 eiwiten en de 160 gram suiker. Roer dit ‘au bain marie’ tot de suiker opgelost is. (je kan dit voelen door het even tussen je vingers te wrijven) Klop deze massa met de mixer op hoge snelheid tot je stijve pieken krijgt en het helemaal afgekoeld is (ongeveer 10 minuten) Blijf mixen en voeg de boter met kleine stukjes tegelijk toe tot je een mooie luchtige creme hebt. (het kan lijken of je creme gaat schiften. Wees niet bang, als je door blijft mixen komt het echt goed) Nu meng je de gesmolten maar afgekoelde chocolade door de creme . Laat staan tot je het nodig hebt. In de koelkast word je creme te stijf om te bewerken.

Nu ben je klaar om je taart af te maken!

Snij de biscuit in twee of drie mooie gelijke plakken. Hiertussen verdeel je ongeveer driekwart van de botercreme. Zorg dat je het mooi gelijk uitsmeert, zo blijft je taart recht. De taart smeer je af met de rest van de creme, zorg dat je genoeg overhebt om de zijkanten goed te besmeren. Hier plak je namelijk de kitkat vast 🙂

Breek de kitkat in stukjes (zoals het hoort, zonder alles op te eten) en druk deze stevig tegen de zijkant van de taart. Dit zet je allemaal extra stevig vast door er een mooi lint omheen te strikken. De kitkatjes vormen een mooi hoog muurtje boven aan je taart, hier in doe je de m&m’s, maltezers of smarties . Verdeel het een beetje mooi en je taart is klaar!

Mijn ervaring is dat de kitkat vooral heeeeeeeeeeeel mooi is, niemand ze op eet (Dayenne had veel plezier om alle bordjes af te ruimen 😉 ) De taart zelf ontzettend lekker is. En door de bovenkant een crime is om aan te snijden. Dat alles was het door een ontzettend blij meisje echt absoluut waard 😀 Ik heb in ieder geval veel complimenten gescoord met de taart.

Liefs Bonsje

3 gedachten over “KITKAT VERJAARDAGSTAART

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: