Makkelijke Maaltijd Omelet

Makkelijke Maaltijd Omelet

Laatst had ik een dag dat ik me niet zo lekker voelde, ik had geen zin om te koken maar wel in comfortfood. Michel bood heel vriendelijk en liefdevol aan om dan maar een keertje friet te halen, alleen ik had daar ook niet veel trek in. Dusssss toch maar de koelkast ingedoken en alle restjes bij elkaar gezocht. Uit alle restjes ontstond dit heerlijke gerecht waar ik me een stuk beter door voelde.

Een ‘Makkelijke Maaltijd Omelet’

DSC_0742a

Wat heb je nodig:

  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 1 flinke ui in halve ringen
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 gram champignons in blokjes
  • 100 gram fetakaas
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Zet een koekenpan op laag vuur en bak de aardappelplakjes in 15 minuten beetgaar samen met de geperste knoflook.

Snij intussen de rest van je groenten en bak mee tot de uien glazig worden. Je kan wat peper en zout naar smaak toevoegen.

Kluts de eieren met de melk en het paprika poeder.

Verkruimel de fetakaas over je aardappel-groentenmengsel en giet daaroverheen het geklutste ei-mengsel. Nu doe je de deksel op de pan en laat je het staan tot de bovenkant van het ei begint te stollen. Op dit moment zou je eigenlijk met behulp van de deksel, de omelet moeten omkeren in de pan. Omdat ik daar nou echt geen zin in had heb ik de hele handel nog even onder de grill gezet zodat de bovenkant ook mooi kon kleuren.

Met een salade erbij is dit gerecht voldoende voor 4 personen, maar niemand houd je tegen om het met z’n tweeën te verorberen 😉

Natuurlijk kan je varieëren met de ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld ook eens lekker wat in reepjes gesneden ontbijtspek toe. Dit gerecht is gewoon ideaal om al je restjes groenten in te verwerken en het smaakt altijd lekker 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: