De allerlekkerste gebakken aardappels uit de oven

De allerlekkerste gebakken aardappels uit de oven

Gebakken aardappeltjes…. Ik ben er verzot op! Eigenlijk zou ik ze elke dag wel willen eten, jammer dat het niet zo heel goed voor de lijn is 🙁 Nu heb ik hier iets op bedacht. Ik bak ze gewoon lekker in de oven. Nog lekkerder, nog knapperiger en zonder veel vet. Bijkomend voordeel is ook, dat als de aardappeltjes in de oven staan, je veel meer tijd hebt voor de rest van je maaltijd. Kan je al je aandacht aan een perfect stukje vlees geven of die heerlijke salade of…….

DSC_0746a

Wat heb je nodig:

  • lekkere aardappeltjes (ik ben dol op roseval en opperdoes)
  • een teentje knoflook
  • een takje rozemarijn
  • een eetlepel olie
  • snuf zout

Hoe maak je het?

Heel simpel eigenlijk 🙂

Begin met je aardappels goed te wassen, laat ze lekker in de schil. Dit ziet er robuust uit en geeft extra smaak. Zet ze nu op met ruim water, de knoflook en het takje rozemarijn. Kook je aardappels gaar, giet af en laat droog stomen.

Verwarm in de tussentijd je oven voor op 200 graden.

Hussel je gekookte aardappels even met de olie en doe over in een ovenschaal.

Druk ze met een vork iets kapot, maar laat ze wel heel. Bestrooi met wat zout en schuif ze in de oven. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant.

Wij aten er een lekker schouderkarbonaadje bij en koolraap op z’n Urkers (recept volgt later).

Eén gedachte over “De allerlekkerste gebakken aardappels uit de oven

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: