Bonsje’s Coleslaw

Bonsje’s Coleslaw

Ik had het in een eerder recept al benoemd natuurlijk 🙂 Pulled pork met coleslaw…… Echt te lekker! Vandaag het recept voor de koolsalade die ik altijd maak. Deze lijkt een beetje op die van een grote kipjesketen, waar ik stiekem ontzettend dol op ben 😉

DSC_0737a

Soms hoeft lekker echt niet moeilijk te zijn 🙂 Deze salade bevat niet veel ingrediënten en is binnen no time klaar.Het is een echte klassieker voor bij de barbecue (anders dan mannen, eten vrouwen daar ook wel graag iets gezonds bij 😉 ) Met de hoeveelheden die hieronder staan aangegeven, kunnen 4 personen ruim voldoende eten.

Wat heb je nodig:

  • een halve witte kool
  • een hele grote winterpeen
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel appelazijn (ik denk dat witte wijnazijn ook prima kan)
  • 1 half bekertje creme fraiche
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

Rasp je winterpeen op een grove stand en doe daarna in een ruime schaal zodat je goed kan mengen 🙂

Snij je witte kool superfijn, ik zelf heb daar een mandoline voor gebruikt. Doe de witte kool bij de wortel en bestrooi met een stevige draai aan de zoutmolen. Hierbij doe je ook vast de suiker, Masseer de kool en de peen even stevig met het zout en de suiker zodat het wat zachter word.

nu roer je alle ingrediënten voor de dressing erdoorheen en maak je het af met een flinke draai zwarte peper. Even proeven of je de verhouding zo lekker vind. (suiker, zout en azijn kan je altijd wat meer van nodig hebben)

Laat zeker twee uur in de koelkast op smaak komen voordat je het serveert. Deze salade is heerlijk bij de barbecue of gewoon bij een heerlijke steak!

Eén gedachte over “Bonsje’s Coleslaw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: